ПАРТИИТЕ - ИЗЧЕРПАНА ФОРМА НА ПОЛИТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ
 
Въпреки че според Конституцията чл. 11(3) “Партиите съдействат за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите” в последващите нормативни актове са представени като ЕДИНСТВЕНИ имащи право да упражняват избирателна/управленска функция.
Оформянето на "Мълчаливо мнозинство" от имащи право на глас, но не упражнили това свое право, става поради несъгласието с предлаганите за избор партии и кандидати. Няма къде да гласуват странично и няма алтернатива според Дайнов в Неделя 150/24 Септември , Защо е необходима непременно Алтернатива след като настоящата е задоволителна…… Удобно и добре премерено.
Ако имаха възможност да пуснат бюлетина "НЕ" съм съгласен с предлаганите партии и кандидати", сигурно щяха да упражнят правото си на глас. НЕгласуването е спонтанен израз на отрицание на съществуващата ПАРТОКРАТСКА форма на управление.  Освен това партиите вече доказаха че са отживелица и изчерпана форма на управление с живота и политическото поведение, което имат. Особено ярко изразено е това в постсоциалистическите общества. Още в условията на социалистическото устройство на партийното управление, то се изроди до еднопартийна - партия-държава. Израждането на партиите продължава и в днешно време - само да си припомним етапите на развитие и преобразуване на БЗНС, БИЗНЕС БЛОКА, ЗЕЛЕНИТЕ ПАРТИИ, ДЕМОКРАТИЧНИТЕ, СОЦ и пр. Роенето/клонирането е толкова безпринципно и има смисъл и значение само за "водачите", които са готови на всякакви комбини и машинации за да попаднат в избираеми изборни листи. Иначе всички имат програма и устав и са регистрация в съда. Идеологически партиите са кухи без идеологическа основа и откровени носители към властта. (ДПС – качи в каруцата (листата си) си хора от разнородни партии, като Каракачанов (зелена партия), Луджев ( който вече не знам какъв, но в никакъв случай не е ДПСар). Добиха своето уродливо, деформирано и в никакъв случай политическо лице. Партии различаващи се само с името си в което задължително има определението "ДЕМОКРАТИЧНА". По същество това е механичен сбор от хора с определени интерси и откровен алчен стремеж към власт. Домогване до власт/управление на всяка цена, но не в името на определена кауза, а за постигане на лични цели и покриване на интереси. Партия на Мозер, Костов, Първанов, на Томов, Каракачанов и т.н. Всички се вричат във вярност на народа и работи на "ползу роду", но с делата си се разкрива. Членуването в една или друга партия, за членовете й е единствено средство да постигнат свои бизнес (икономически) лични цели с предимството на Партийното членство. Това е манталитета на партийната членска маса, независимо от коя партия е. Власта е инструмент за бизнес. И това понятие се пропива с такъв манталитет. Резултатите се виждат - никакъв реален икономически ръст. Партийния бизнес не носи, той присвоява чужд труд и заглушава всякаква по-мащабна инициатива. Вече е естествена интеграцията ПАРТИЯ-БИЗНЕС-ПАРТИЙНА ДИСЦИПЛИНА-МАТЕРИАЛНИ БЛАГА И ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ. ТОВА е =значно на "КОЗА НОСТРА", но много по-жестока, защото покрива цялата държава и няма изход. Която и да е пратия на власт използва този инструментариум, независимо, че го отрича като практика на управлението при предишно партийно правителство. Той е в устава на всяка партия - какво по-ясно от декларацията, че партията няма да остави своите употребени кадри и ще се погрижи за тях. Само че тази грижа плащаме пак ние. Това е основата на днешното статукво и лесно няма да ни позволят да го променим. Но ще опитаме!!! Трябва!
Самият факт, че повечето от ярко откроилите се понастоящем и в близкото минало партийни функционери, минаха през различни партийни и идеологически превъплащения сега се присламчват упорито към едно или друго ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ е показателен. Самите те са осъзнали безперспективността на каквато и да е партия. Инстиктивно предусещат, че бъдещето е в ГО и са готови да го яхнат. И не се спират и няма да се спрат пред нищо.
.......
допълни и редактирай
.........използваните имена са само за илюстрация и защото са станали нарицателни - нямат никаква конкретност.
-о0о-